esmaspäev, 4. aprill 2022

Tsirguliina Kooli 1. klassi matk metsa rajakaamera juurde 22. veebruaril 2022.

 

Sellel aastal on Eestimaad õnnistatud lumerohke talvega, mis on pakkunud palju talverõõmu eriti lastele. Kahjuks pole lumerohke talv soodne metsloomadele. 

Nii otsustasimegi 22. veebruariks järjekordselt matkata metsa, et viia metsloomadele toitu ja uurida samas ka loomade jälgi lumel. Lapsed pidid kaasa võtma erinevaid sobivaid toiduaineid loomadele. Kooli sööklast saime lisaks toidujäätmeid: leivakoorikuid, kartulikoori, kapsalehti jms. 

Nagu alati, venis matk metsa aeglasemalt kui tagasitulek, sest kõigil olid kaasas kotid toitudega. Teel metsa püüdsime ära mõistatada puude nimetusi nende raagus okste ja tüve järgi.

Metsas rajakaamera juures nägime, et loomade söögikoht oli jäänud paksu lume alla ja ainult paarist kohast olid loomad toitu kätte saanud. Panime kaasatoodud toidud maha. Loomade jälgi oli üsna vähe näha. Kõige rohkem nägime kitsede ja lindude jälgi, olid ka ühe jänese jäljed. 

Tagasitee möödus juba kiiremini. Kui matkateel kurtis nii mõnigi väsimust, siis koolimajja jõudes oli väsimus kui käega pühitud.


Matka viisläbi ja juhendas õpetaja Tiina Arbeiter.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar