pühapäev, 12. juuni 2022

Tsirguliina Kooli 1., 3. ja 5. klassi õppereis Tartu Lennundusmuuseumis ja Arbi järve matkarajal.

 9. juunil väljus kooli eest üks vahva seltskond õppereisile. Ilm oli üsna pilves ja ähvardas isegi vihma sadama hakata. Bussisõidu ajal olid lapsed erakordselt vaiksed ja rahulikud. Seda oli meeldiv tõdeda.

Reisi esimene sihtmärk oli lennundusmuuseum. Muuseumis käisid parajasti ettevalmistused lennunduspäevadeks. Õnneks hakkas just sel ajal, kui meie kohale jõudsime, ilm väga ilusaks muutuma. Päike tuli välja ja soojakraadid muudkui tõusid.

Saime näha väga paljusid kunagi kasutuses olnud lennukeid, helikoptereid ja isegi sõjamasinaid. Mõned lennukid olid avatud ning nendes sai ringi liikuda ning  sisustust näha. Kahes majakeses oli välja pandud suurtes kogustes lennukimudeleid, nii pisikesi kui ka suuremaid. Võimalus oli ära käia muuseumi territooriumil asuvas vaatetornis. Lisaks vaatamisväärsustele said lapsed batuutidel hüpata. See meeldis kõigile väga. Enne ärasõitu sõime kooli söökla poolt kaasa antud maitsvat kartulisalatit ja jõime morssi. Isu oli kõigil hea ja salat maitses väga hästi. Lennundusmuuseumis oli välja ehitatud laudade ja pinkidega mõnus toitlustamise ala.

Järgmine peatuspunkt oli Elva Lauluväljak, mis asus Arbi järve ääres. Sealt liikusime värskeltrajatud loodusrajale, kuhu oli üles pandud mitmeid infotahvleid Arbi järve taimestiku, loomastiku ja kalastiku kohta. Järve lähedale on rajatud kena purskkaevuga ja mänguväljakuga promenaad. Seal leidsid tegevust nii suuremate kui ka väiksemate klasside õpilased. Pärast turnimist ja kiikumist promenaadil liikusime mööda loodusrada edasi. Ees ootas järgmine seikluspargi moodi mänguväljak. Sealgi jätkus lustimisrõõmu kõigile meie õppereisi osalistele. Nüüdseks olid lapsed saanud reisi jooksul hüpata, ronida, kiikuda nii palju, et aeg oli jälle keha kinnitada. Seekord otsustasime teha poekülastuse.

Ja algaski kodutee. Tagasitee möödus üsna rahulikus õhkkonnas. 

Õppepäeva korraldas ja kirjutas Tiina Arbeiter..


http://www.tsirgu.edu.ee/et/kool/uudised/21-kooli-uudised/1257-1-3-ja-5-klassi-oppereis-tartu-lennundusmuuseumi-ja-elva-loodusrajale 

https://www.facebook.com/tsirguliinakool (11.06.2022)






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar