kolmapäev, 30. oktoober 2019

Looduskoda jõudis Tsirguliina

Looduskoda jõudis Tsirguliina (Allikas: Tsirguliina kooli koduleht)
Esmaspäeval, 28. oktoobril saabus Antslast viie kooli (Kuldre Kool, Osula Põhikool, Tsirguliina Kool, Lüllemäe Põhikool, Antsla Gümnaasium) õpikodade projekti kaudu Tsirguliina Kooli loodusteaduste õpikoda20191030 082217
















Projekti raames luuakse viiele koolile õppekvaliteeti tõstvad tingimused. Arendatakse välja kolm õppelaborit - loodusteaduste koda, meedia koda, tehnoloogia ja käsitöö koda. Kõik kojad täiendavad üksteist ning kokkuvõttes on üks tervik. 
Loodusteaduste õpikoja eesmärk on õppe- ja ainekavaliste tegevuste tulemuslikumaks muutmiseks läbi praktilise ja uuendusliku õppekeskkonna. Samuti sisustatakse loodusteaduste kallakuga (keemia, füüsika, bioloogia, geograafia, loodusõpetus) koolitunde praktilisemate ainekavaliste tegevustega.
Liikuv haagislabor, mis hõlmab loodussäästlikke tuleviku lahendusi, on ehitatud võimalikult energiasäästlikult ning targa maja põhimõtetel. Looduskoja treileri ehitaja oli Arlo Metal OÜ. 
Liikuv labor on väga huvitava ülesehitusega: lisaks päikesepaneelidele, saab elektrivoolu toota ja vändata ka jalgrattaga juurde. Kaasas on ka külmkapp, kuhu saab panna huvitavaid objekte, mida vaadata binokulaariga või lahedamalt valminud preparaate. 
Kojast saadavad andmed koonduvad andmekogusse ja neid on võimalik pidevalt monitoorida, analüüsida, koostada graafikuid, diagramme, tuuleroose, arvutada küttekulu, energiakulu, tuua välja kohaliku sise- ja väliskliima eripärad. 
Loodusteaduste õppekoja treiler jääb meie kooli oma tegutsemisvõimalustega kuni 13. detsembrini. Seejärel liigub treiler edasi Kuldre Kooli. 
Loodusteaduste õpikoja tegemistega saab ennast pidevalt kursis hoida aadressil: https://looduskoda.blogspot.com/.
20191030 082225 min

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar