teisipäev, 10. mai 2022

Noore looduskaitsja märk

 Noore looduskaitsja märkide laureaatide tunnustamine toimus 10.05.22 Tallinnas


Tuuli Hommik

Teen ettepaneku tunnustada Tuuli Hommikut suure loodushuvi ja looduse põhjaliku uurimise ning heade saavutuste eest. Tuuli on noor, kes võtab alati osa Junior Ranger programmi ettevõtmistest, koristustöödest ja talgutest. Tuuli Hommik õpib Antsla Gümnaasiumi 9.b klassis

Tuulile meeldib väga looduses seiklemine ja pildistamine. Eelmisel õppeaastal koostas Tuuli omapildistatud failidest  loovtöö, kus ta tegi 200 failist fotod ning leidis 12 erinevat mängu, mida saab õppetundides kasutada. Tuuli loovtöö on rikastanud sel õppeaastal mitmeid II kooliastme loodusainete tunde.

2020, 2021.aastal osales Tuuli GLOBE (Global Learning and Observations to Benefit the Environment) töös ja GLOBE laagris. Tuuli on GLOBE laagris silma paistnud väga suurte teadmiste poolest. Tema erilised teadmised loodusest on taimede kohta. Selle õppeaasta oktoobris viie kooli õpihuvilaagris aitas Tuuli määrata taimi, kui õpilased panid silte Antsla valla Kasumetsa tervise- ja õpperaja äärde.

Tuuli osales edukalt Võru maakonna bioloogiaolümpiaadil.

Tuuli osaleb viiendat aastat TORE (Tugiõpilaste Oma Ring Eestis) tegevuses.

J.Joabi foto

Joosep Trolla

Ettepanek tunnustada Joosep Trollat aktiivse loodushoiualase tegevuse eest.

Joosep Torlla õpib Antsla Gümnaasiumi 11. klassis

Joosep on väga viisakas noormees. Ta oli "Aasta noorkotkas 2020" nominent.
Joosep Trolla on noormees, kelle silmist sa näed, kui väga ta armastab olla noorkotkas. Pühendunud ellujääja, suurepärane õpetaja noorematele ja usaldusväärne kaaslane. Alati valmis nõu ja jõuga abiks olema, peaasi et teistel lihtsam oleks.  

Joosep on osalenud paljudes Karula rahvuspargi Noore Looduskaitsja – Junior Rageri kursustel, seminarides ja laagrites.

2021.aastal osales Joosep GLOBE (Global Learning and Observations to Benefit the Environment) töös ja GLOBE laagris.

J.Joabi foto

Jan Fred Joab

Ettepanek tunnustada Jan Fred Joab’it Noore looduskaitsja märgiga suure loodushuvi ning heade saavutuste eest loodusfoto konkurssidel ning aktiivse loodusalase tegevuse eest. 

Jan Fred Joab õpib Antsla Gümnaasiumi 8.b klassis. Jan Fredi on loodus alati huvitanud. Eriline huvi on tal lindude vastu. Jan Fred on andnud Eesti Elurikkusesse palju põnevat infot lindude rände ja pesitsuste kohta.

Kuna Jan Fredile meeldib väga pildistamine, on ta Antsla koolipoisina teinud oma loodusfotodest fotonäituse. Esmalt oli see näitus Antsla Gümnaasiumis, kuid hetkel on see ringlemas Võrumaa raamatukogudes, et rõõmustada võrumaalasi. Jan Fred on eeskujuks paljudele noortele, kuna ta on järjekindel ja õpihimuline. Sel aastal esines ta edukalt ka mitmetel olümpiaadidel, sealhulgas bioloogias ja keemias. Distantsõppe ajal ehitas Jan koos isaga Võrumaal olevasse Madisse rabasse varjendi, kust oli võimalus jälgida erinevate loomade tegemisi. Tema jaoks oli ehk kõige põnevam jälgida kotkaste tegemisi. Jan Fredi praegune loovtöö on samuti seotud loodusfotode tegemisega. Tema eesmärk on tuua noortele loodust ja selle põnevaid külgi lähemale.

Jan Fred Joabi loodusfotosid on märgatud ja autasustatud paljudest erinevatest kohtadest: Looduse Aasta Fotovõistlus, „Märka Mind“ fotovõistlus, RMK fotovõistlused ning erinevad loodusajakirjad. Jani fotod on jõudnud ka telesse.

J.Joabi foto

Tänan Janek Joabit, kes käis noortega Tallinnas kaasas!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar