teisipäev, 10. mai 2022

„Rohelend Rakett 69ga“ 9.mai.2022

 Konkursil „Rohelend Rakett69-ga“

Kevade alguses tuli teade, et Euroopa päeval on võimalus osaleda konkursil „Rohelend Rakett69-ga“. Esmalt kogusime koolitundides ideesid ja seejärel saatsime põnevamad ideed konkursile. Meie koolist osalesid konkursil Lenna Kurss, Kädi Sulbi, Kaimar Jänes, Aigar Uibu, Uko Hommik, Kristen Käärmann, Robert Kuus, Armin Armulik, Aron Aidla, Roger Kalaus ja Kaur Reinhold.

Antsla Gümnaasiumist pääses osalema viis tööd. Kõik tööd märgiti ära ja lapsed said Euroopa päeva nautida.

Üritus toimus 9.mail 2022 Võru Seminari väljakul. Üritus algas Euroopa hümniga, mille esitasid Kaspar Kukk ja Uku Ottomar Tamberg. Seejärel kõnelesid Haridus- ja teadusminister Liina Kersna, Võru linnapea Anti Allas, Soome konsul ning Poola konsul. Saime nautida Võru Tantsukeskuse õpilaste tantsu ning Võru võimlemisklubi õpilaste vahvat etteastet.       
Konkursi „Rohelend Rakett69-ga“ tuli esitlusse kolme parima tiimi töö kavad. 1. tiim  Teema Taimseks, kes esitas oma töö „Kliimamuutused minu taldrikul“, (Tema tuligi konkursi võitjaks) 2. tiim
Kapa idee oli „Lylitita“ ja 3. meie tiim AiLeKä esitsa teema „Õuesõppeklass“.

AiLeKä õueklassis on Mapeet – tapeet matemaatika valemitega, Vihmausside karjamaa – koht, kuhu saad panna biolagunevad jäätmed, et vihmaussid saaksid uut mulda toota jms põnevat.

Finaalis pidi meeskond AiLeKä (Aigar Uibu, Lenna Kurss ja Kädi Sulbi) lahti seletama, mis on probleem, mida meeskond lahendab. Selgitama, kuidas probleemi lahendatakse ja mida see paremaks aitab muuta. Kellele lahendus on suunatud ning mida on tarvis, et idee ellu viia.

 

Õpilasi juhendas Ülle Anier


 












Põnevad ideed







Autasustamine












Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar