teisipäev, 10. mai 2022

Prügijooks TALGUD ANTSLAS 10.05.22

Teeme Ära talgupäevast ehk Antsla PRÜGIJOOKSUST   

10.05.2022 saatis kooli juhtkond lapsed prügijooksule. Koolimaja ees jagati kindad ja prügikotid ning saadeti heade soovidega teele.

Antsla Gümnaasiumi Teeme Ära talgupäev sujus tõrgeteta ja õnnestus hästi. Antsla linna tänavad olid klassidele koristamiseks ära jagatud. Koostöös klassikaaslastega korjati linnast prügi kokku. Prügi toodi koolimaja juurde ning juhtkonna ning õpetajate abiga said lapsed prügi sorteeritud. Kui sügisel 2021 prügijooksu korraldasime, oli „saak“ suurem. Tundub, et Antsla linnarahvas on muutunud hoolivamaks.

Aitäh Talguid korraldavale meeskonnale, kes varustas meid kinnastega ning tundis huvi, kuidas meie talgupäev õnnestus.

 

Aitäh õpilastele, kooli juhtkonnale, õpetajatele ja koolitöötajatele, et andsite talgupäeval oma panuse linna heaks!

Looduskoja juht Ülle Anier

Kindad ja kotid klassidele

AG direktor saadab lapsed teele
Kottide ja kinnaste jagamine

Igale klassile oma rada! 

1.ab - Kooli tee, Uus, Tamme, Põik, Haigla, Kooli tee, mänguväljak.
https://drive.google.com/file/d/1ydScxbchLCfOqfd-L6CTyl2JzQpMTPG_/view

2.ab - Kooli tee, Kreutzwaldi, Põik, Tamme, Uus, Kooli tee, ring ümber Keeri tiigi.
https://drive.google.com/file/d/1nxEAT9cqn_A1CrnmcHhY_toGLeSanuCh/view

3.ab - Kooli tee, raudteejaam, üle raudtee keera vasakule, mine Estakaadi, Ülesõidu, Põllu, Põik, Tamme, Uus, Kooli tee
https://www.google.com/maps/place/Antsla

4.ab - Kooli tee, Tamme, Metsa, Metsa põik, Veski, Haigla, Kooli tee
https://drive.google.com/file/d/1SVlPZz7orMYkhcS7Wxm5n16hRGGu8Si3/view

5.ab - Kooli tee, Antsla bussijaam (raudteejaam) mine üle raudtee Estakaadi tänavale, liigu paremale kuni EEKB koguduseni, tule mööda Kreutzwaldi tänavat nii, et jõuaksid läbi vallamaja taga olevast pargist koolimajani.
https://www.google.com/maps/place/Antsla

6.ab - kergliiklustee Kraavi küla suunas (otsustage ise, kaugele jõuate 45 minutiga) Loodame, et jõuate "adrani" Tule kooli tagasi.
https://www.google.com/maps/place/Antsla

7.ab - Kooli tee, Hauka poest mööda ning üle raudtee staadionile. Staadion ning tagasi kooli. Leia tagasiteeks uus rada.
https://www.google.com/maps/place/Antsla

8.ab ja 9.ab - jagavad kõnnikoosoleku nr6 raja. Kooli tee, Staadion, Pärna, Jaani, Posti, Võidu, Veski, Haigla, Kooli tee
https://drive.google.com/file/d/1O1Dldvms3gkQsEGlZ0qZJjEA5JOOUM8f/view

10.kl - kergliiklustee kuni Marati bussijaamani ja tagasi.
https://www.google.com/maps/place/Antsla

11.kl - Laululava või terviserada. (Mida jõuate läbida 45 minutit)
https://www.google.com/maps/place/Antsla




Koristame teede äärest ja metsaalt


Sorteerime kogu prügi!




 Hea talgujuht!


Laupäeval peame üheskoos üle-eestilist talgupäeva. Suur rõõm on näha, et talguplaanid on küpsemas enam kui tuhandes eri paigas. Saadame viimase info ja soovitused talgupäeva kordaminekuks.

Meelespea
Kindlasti tasub üle vaadata talgujuhi meelespea, mille leiad http://media.voog.com/0000/0048/2227/files/talgujuhi_meelespea_2022.pdf

Talgupäeva ilm
Ilmateenistus ennustab laupäevaks sooja kevadilma. Hommikupoolikul on pilvi vähe ja ilm on peamiselt sajuta. Keskpäeva paiku pilvisus tiheneb ja pärastlõunal liigub üle Eesti vihmahooge. Puhub edela- ja läänetuul 4-9, puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 13-18°C.

Kui sajab ...
Talgupäev toimub iga ilmaga! Väiksem vihmasabin ei sega ja suurema vihmahoo ajaks soovitame kindlasti varju alla minna. Nii saab töid pärast taas jätkata, läbimärjad talgulised ei kesta kaua, hakkab külm ja tuju langeb. Kui Sinu talgutöö on vihmase ilmaga välistatud, siis anna kindlasti sellest oma talgulistele enne teada, et keegi asjatult kohale ei sõidaks.

Lae mobiiltelefon täis ja võta kaasa!
Alati võib juhtuda, et keegi ei leia teed või soovib küsida, kas võib veel talgutega liituda. Telefon on hädatarvilik ka ootamatuste korral!

Prindi välja ja võta kaasa kriisijuhend
Kriisijuhend ja päästeauto juhendamise skeem pane välja kõigile nähtavale kohale. Kui midagi peaks juhtuma, aitab see säästa väga väärtuslikke minuteid! Kriisijuhendi leiad http://media.voog.com/0000/0048/2227/files/talgujuhi_kriisijuhend_2022.pdf

Mõtle läbi talgute ohutus
Kõige olulisem on, et talgud kulgeksid ohutult nii osalejatele kui ümbritsevale keskkonnale! Mõtle, kuidas toimetada ohutult tööriistadega, lõkkega, veekogu läheduses, mitte kahjustada loodust ja häirida linde. Enne tööd räägi talgulistele töö- ja tuleohutusest. Vaata nõuandeid: www.teemeara.ee/korralda-ja-osale/talgujuhile/kasulikke-nouandeid

Ettevaatust lõkke tegemisel!
Kui Sinu talgutel on plaanis lõket teha, siis vaata enne:
www.teemeara.ee/korralda-ja-osale/talgujuhile/kasulikke-nouandeid/tuleohutus
Enam kui 3-meetrise läbimõõduga lõkke asukoht ja tuleohutusmeetmed tuleb igal juhul kooskõlastada kohaliku päästekeskusega!

Teeme Ära talgupäeva meeskonna kontaktid 7. mail
Talgupäeval on kogu meeskond koos staabis (Tartu loodusmajas) ning valmis vajadusel aitama. Kui tekib küsimusi või ootamatusi, helista: infonumber 5565 7626, kriisijuhi number 58 003 458.

Prügivedu ei ole keskselt korraldatud ega rahastatud
Tuletame meelde, et talgupäeval ei ole keskset eelarvet ega ühist korraldust kogutud prügi veoks. Prügikoristustalgutel, nagu kõigil teistel talgutel, tuleb lahendused kohapeal leida, abiks saavad olla kohalikud ettevõtted ja omavalitsused. Nõu ja abi prügikoristustalguteks leiad:
www.teemeara.ee/korralda-ja-osale/talgujuhile/kasulikke-nouandeid/prugikoristus

Talgud, mis toimuvad enne või pärast 7. maid
Talgujuhtidel, kelle talgud toimuvad mõnel teisel kuupäeval, soovitame oma talgulistele kindlasti meelde tuletada talgute õige kuupäev, et vältida võimalikke segadusi. Ikka juhtub, et kõik talgulised pole registreerumisel kuupäevale tähelepanu pööranud.

Täna talgulisi
Kujundatud tänukirja saad soovi korral printida 
www.teemeara.ee/korralda-ja-osale/talgujuhile/tanukiri Kõige olulisem – südamlik aitäh – lisa ise juurde!

Kokkuvõtted ja tagasiside talgutelt
Oleme palunud staapi appi vabatahtlikke, et 7. mail helistada kõigile talgujuhtidele. Uurime, kuidas läheb ning palju talgulisi on kaasa löömas. Nii saame kõik juba õhtuks teada, kuidas talgupäev üle Eesti laabus.

Pärast talguid leia palun hetk ja täida päeva-paari jooksul meie kodulehel tagasiside vormwww.teemeara.ee/korralda-ja-osale/talgujuhile/tagasiside

Fotod ja videod talgutelt
Jaga meiega talgupäeval tehtud fotosid, selleks kasuta sotsiaalmeedias teemaviidet #teemeära2022 või saada oma pildid või link piltidele info@teemeara.ee.
Videod soovitame üles laadida YouTube’i, lisades kindlasti märksõna ”Teeme Ära 2022”, nii on need kõigile leitavad.


Soovime tegusat ja meeleolukat talgupäeva kõigile üle Eestimaa!


Talgupäeva meeskonna nimel

Tarmo Tüür
Teeme Ära talgupäeva eestvedaja

Meie kontaktid leiad: www.teemeara.ee/kontakt
 
* * * *

See kiri jõuab kõikide talgujuhtideni, kes tänaseks on oma talgud kirja pannud. Venekeelne kiri on peagi leitav veebilehel
http://teemeara.ee/organizujte-ili-uchastvujte/organizatoru-toloki/pisma-organizatoram-poleznyh-del

Pisma na russkom jazõke skoro pojavitsa na sajte http://teemeara.ee/organizujte-ili-uchastvujte/organizatoru-toloki/pisma-organizatoram-poleznyh-del

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar