reede, 11. detsember 2020

AG töötubade päev Värviline happesuse määraja

Kool: Antsla Gümnaasium
Õpetaja : Marietta Lõo
Teema: Värviline happesusemääraja
Õppeaine: Töötubade päev
Katsevahendid: topsid, keeduklaasid/klaasid/purgid, lusikad, veekeetja/elektripliit
Ained: vesi, söögisoooda, torupuhastuvahend(torusiil), torupuhastusvahend (sinuscan/Harpic/Tiret)
Indikaatorid: arooniamahl, punapeet, punane kapsas, punane sibul, mustika mahl
Sisu: Kõigepealt õpetaja tutvustas lahuse pH teema teoreetilist tausta. Abiks kasutas juhendaja Helen Kaljuranna esitlust. Esimese etapina toimus indikaatori valmistamine. Punasest peedist proovisime mahla kätte saata keetmise teel. Edasi valmistati uuritavata ainete lahused. Viimase etapina lisati peedimahla lahust uuritavatele ainetele.

Töötoa reklaam
Juhendaja: Marietta Lõo
Indikaatori valmistamine


Osalejad töötoas 
                              
Uuritavad ained
                              
Tulemused


Kõige rohkem elevust tekitas torusiili värvus peedimahlas (kollakas värvus)

Veel tulemusi



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar