Kool: Antsla Gümnaasium
Õpetaja : Marietta Lõo
Teema: Värviline happesusemääraja
Õppeaine: Töötubade päev
Katsevahendid: topsid, keeduklaasid/klaasid/purgid, lusikad, veekeetja/elektripliit
Ained: vesi, söögisoooda, torupuhastuvahend(torusiil), torupuhastusvahend (sinuscan/Harpic/Tiret)
Indikaatorid: arooniamahl, punapeet, punane kapsas, punane sibul, mustika mahl
Sisu: Kõigepealt õpetaja tutvustas lahuse pH teema teoreetilist tausta. Abiks kasutas juhendaja Helen Kaljuranna esitlust. Esimese etapina toimus indikaatori valmistamine. Punasest peedist proovisime mahla kätte saata keetmise teel. Edasi valmistati uuritavata ainete lahused. Viimase etapina lisati peedimahla lahust uuritavatele ainetele.
Töötoa reklaam
Juhendaja: Marietta Lõo
Indikaatori valmistamine
Osalejad töötoas
Uuritavad ained
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar