esmaspäev, 7. detsember 2020

Tsirguliina Kooli algklasside matkad kodukoha lähistele rajakaamera juurde.

Tsirguliina Kooli algklasside matkad kodukoha lähistele rajakaamera juurde.

Õppevahendid : Rajakaamera

8. oktoobril korraldasid 1., 3. ja 4. klassi õpilased väikse matka värskes õhus. Plaaniti  viia rajakaamera uuesti metsatukka, kus see oli olnud varem. Lapsed võtsid kodudest kaasa mitmesugust toitu loomadele. Võeti kaasa erinevaid köögivilju, teri, kuivanud leiva- ja saiakoorikuid jms. Ilm oli sügiseselt ilus. Matkateel vaadeldi sügisvärvides loodust ning korrati üle teeääres kasvavate puude nimetusi. Matk möödus mõnusas meeleolus. Metsas panid lapsed kaasavõetud toiduained söödaplatsile. Rääkisime ka sellest, et kõik kilekotid tuleb kaasa võtta ja prügi metsa alla visata ei tohi. Tagasitee kooli möödus reipalt. Kahjuks jäi rajakaamera viperuste tõttu üles panemata, kuid õpetaja Tiina viis selle mõned päevad hiljem ise oma kohale.

Rajakaamerate videotes esimestel kordadel väga palju loomi ekraanile ei jäänud. Kuna lähipiirkonnas olid toimunud metsaraietööd, siis tõenäoliselt on loomad sealt veidi eemale hoidnud. Loodame, et kui hakkame sagedamini loomadele toitu viima, siis hakkab neid rohkem meie rajakaamera juures „toidulaual“ käima.




7. detsembril toimus selle õppeaasta 2. matk metsatukka. Seekord said osaleda kõik algklassid. Lastel olid jälle kaasas kotid toiduainetega. Seekord kaasasime üritusse ka koolisöökla, kes pani meie palvel kõrvale toidujäätmeid ja kuivanud leiba-saia. Kogunesime järjekordselt koolimaja ette, et üheskoos teele asuda. Ilm oli üle pika aja päikesepaisteline ja veidi karge. Väljas oli paar miinuskraadi. Teel nägime raiesmikke, mida eelmisel õppeaastal veel polnud. Söödaplatsil jälgisime hoolega, et keegi oma kilekotte metsa ei jätaks. Rajakaamera juures tegime pilti ning algaski tagasitee. Kõik lapsed ja õpetajad said endale tänutäheks õunpunased põsed.

 






Loodame nüüd, et järgmisel korral näeb rajakaamera videotest juba rohkem erinevaid loomi.

Õpetaja Tiina Arbeiter


Matka pildid õpetaja Gerlilt





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar